Bebru pagastā manīti varen' čakli detektīvi!

24.04.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen!

Ziņo Vecbebru PII "Bitīte" 4. grupas detektīvi. Veiksmīgi esam iesākuši pirmo posmu, izzinām un aktīvi līdzdarbojamies tēmā "Meža netīrie noslēpumi". Jāsaka, ka tava mini versija ir ļoti acīga un neko nepalaiž garām. Visu garo ceļu mūs uzmundrināja un pamācīja, kā rīkoties pareizi.

 

OTRĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen! Tevi sveicina Vecbebru PII ”Bitīte” 3. grupas čaklie detektīvi.  Veiksmīgi esam sākuši darboties pirmajā posmā. Sākam izzināt, sakopt savu tuvāko apkārtni. Vienā saulainā oktobra dienā devāmies izzināt "Meža netīros noslēpumus". Devāmies sakopt Mežaparku Vecbebros. Pa ceļam uz mežu bērni salasīja atkritumus, kas gadījās ceļa malās. Mežā arī atradām lietas, kurām tur nav jāatrodas. Bērni ar lielu azartu strādāja, bija ļoti vērīgi. Beigās bija pārsteigti, ka salasījās vesels maiss ar atkritumiem. Atkritumiem nav vietas mūsu skaistajā parkā. Atkritumiem nē!

 

TREŠĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen!

Tavi mazie detektīvi no Bebru pagasta PII “Bitīte” 4. grupas ir gatavi ziņot par savu veikumu. Esam cītīgi lasījuši un iepazinušies ar meža netīrajiem noslēpumiem. Deju - cik vien bieži varam, brīvajos brīžos dejojam. 

 

Cūkmena lellītes izveidei piegājām ļoti radoši, divu vienādu nav. Mūsu grupa ļoti sabēdājās dzirdot stāstu par vāverēnu Lullīti un melnajiem maisiem. Tālab, ātri ķērāmies klāt pie plakātu izveides, ar dažādiem saukļiem aicinot nepiesārņot dabu. Bet kamēr mēs veidojām plakātus, kāds jau pabija mūsu mīļajā mežiņā, kur pildot nākamos uzdevumus, atradām jaunus cilvēka radītos atkritumus.

 

Pateicoties tev, jau zinām kur šiem atkritumiem ir īstā vieta. Uz drīzu tikšanos!

 

CETURTĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen!

 

Tavi mazie detektīvi no Bebru pagasta PII "Bitīte" 4.gr. ir gatavi nodot šī gada pēdējo ziņojumu.

 

Mums ļoti patīk tavi uzdevumi un ar prieku pie katra ķeramies klāt. Papīra liešana tas bija kas nebijis, daudz smējāmies to radot. Jaunās lapas sanāca biezākas nekā plānojām, bet tās ļoti labi noderēja gleznošanai.

Rotaļlietas izgatavošana paņēma ilgāku laiku, jo kamēr mēs savas ieceres realizējam, mums vajag vismaz divas dienas.

 

Prieks bija dzirdēt un lasīt, ka koki netiek nozāģēti tāpat vien. Mēs sapratām, ka visam ir savs laiks.

Stādīšanas darbi mums iet pie sirds, tāpēc mēs sējām divas reizes, dažādos laika posmos un dažādās tehnikās. Pirmo asniņu jau esam sagaidījuši.

 

Spēles mums iet pie sirds, it īpaši, ja tajās var uzzināt ko jaunu, kas ļauj novērtēt mūsu dabu vēl vairāk. Paldies par jauko projektu!