Sveiciens no Pļaviņu PII "Bērziņš"

07.05.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Sveiki, Cūkmen! Tev raksta grupas “Žubīte” bērni un skolotājas.  Paldies, ka uzņēmi mūs savā kuplajā detektīvu saimē! Pēc Tava slepenā apciemojuma izpētījām atsūtīto dāvanu somu un ar aizrautību ķērāmies pie darba! 

 

Protams, ka mūs ieinteresē arī nezināmais un skaistais mežā! Kad atrasti pierādījumi vārnas apgalvojumam, jau zinām, kurās atkritumu tvertnēs viss jāizmet. Jā, arī Cūkmena lelle nu mums ir arī katram sava! Kad ārā lietus un vējš dejo savu deju, mēs laižamies Cūkmena dejā!

 

 

OTRĀ ZIŅA

 

Priecīgais pārsteigums no Cūkmena Pļaviņu PII "Bērziņš" grupai "Žubīte".

 

Šodien mūsu "Bērziņā" īpaša diena. Vēl rīta dziesmas nav izdziedātas, kad  grupas "Žubīte" bērnus ir apciemojis pats Cūkmens! Satraukumam mijoties ar interesi, bērni sasveicinās ar viesi un apjauš, ka brīnumi un sapņi piepildās!

 

Esam cītīgi darbojušies projektā "Cūkmena detektīvi" un Cūkmens vēlas arī pārbaudīt mūsu zināšanas un izpratni par meža noslēpumiem. Kā atšķirt brieža pēdas no aļņa pēdām? Kuriem  no redzamajiem attēliem ir vieta mežā? Kad eksāmens nolikts, uzdejojam tīru mežu himnu "Mēs nekļūsim par cūkām!" Kad esam devuši zvērestu rūpēties par tīru mežu, katrs iegūstam diplomu.

 

Paldies tev, Cūkmen, zvēram turpināt atklāt meža netīros noslēpumus un pārvērst tos jautros piedzīvojumos!

 

TREŠĀ ZIŅA

 

Cūkmen, kad ārā laiks mūs nelutina, klausāmies tevis lasītās pasakas un spēlējam galda spēli "Meža detektīvi" un "Meža burtotava". Jau paši esam apguvuši, ka mežā mēslot nedrīkst un varam pamācīt to saviem draugiem!

 

Rotaļājoties esam atklājuši, ka mūsu grupā ir liels daudzums meža bagātības: mēbeles, plaukti un daudz, daudz rotaļlietu un spēļu. Esam lieli un saprotam, ka mežs mums atdevis kokus, tāpēc pateicībā mežam, sējam egles un priedes sēkliņas, lai tad, kad tās  būs izdīgušas uz saaugušas, aizvestu un iestādītu mežam atpakaļ! 

 

Mums patīk darboties arī praktiski! Uzminiet nu, kādas jaunas rotaļlietas mums tapušas!

 

Esam lepni, ka mums netālu ir sava koku audzētava! Skaistā maija dienā devāmies turp, lai vides izziņas programmā  "Zaļā pagalma skola" LVM Kalsnavas arborētumā apgūtu zināšanas profesionāļu sniegtajā tematiskajā izziņas programmā "Sēkliņas piedzīvojums". Ļoti ceram, ka mūsu iesētās egles izaugs par kupliem un vareniem kokiem!