Siguldas PII "Pīlādzītis" pēta meža netīros noslēpumus

17.04.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Labdien! Augusta beigās Siguldas PII "Pīlādzītis", grupa "Kamenes" pieteicās Cūkmena detektīvu programmai.

 

Esam ar lielu zinātkāri iepazinušies ar Cūkmenu un tā leģendu. Pārrunājuši, ko katrs jau esam dzirdējuši līdz šim un, ko vēlamies noskaidrot. Devāmies uz mežu ekspedīcijā, lai noskaidrotu un mācītos novērtēt, kādas sekas dabai atstāj cilvēku ikdienas rīcība. 

 

Esam mācījušies šķirot gan atkritumus dažādos veidos, gan noskaidrojām, kuri ir tie atkritumi, kas "dabai draudzīgi." Krāsojām dažādos meža iemītniekus, kā arī izspēlējām  spēles veidā - kam jāatrodas mežā un kam atkritumu tvertnē.

 

Mācību procesa ietvaros veidojām "mini poligonu", kuru pavasarī raksim laukā, lai saprastu, kas tad īsti ar atkritumiem notiek, ja tos izmet zemē. 

 

 

Visbeidzot esam apguvuši Cūkmena vēstījumu: Nemēslo mežā!

Kamenīšu bērni ar nepacietību gaida nākamo Cūkmena nodarbību, lai varētu mācīties Cūkmena deju un visbeidzot izveidotu katrs savu Cūkmena lelli.

 

OTRĀ ZIŅA

 

 

Sveiks, Cūkmen!  Rudenīgā 14. oktobra rītā Siguldas PII Pīlādzītis "Kamenīšu" grupas bērni tika iepriecināti ar paša Cūkmena viesošanos, kuras laikā bērni izzināja dabas un apkārtējās vides saudzēšanas nozīmi kā arī kopīgi iepazinās ar jaunajiem mācību materiāliem.

 

Tie mūs ļoti iepriecina, jo šajā projektā esam pirmo gadu. Ar prieku ķersimies tiem klāt!

Paldies par ciemošanos pie Siguldas bērniem!

 

TREŠĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen! Sekojot tev pa pēdām. Siguldas Pīlādzīša bērni devās uz tūristu populārākajām vietām - Gleznotājkalnu uz Siguldas pilsdrupām, lai sakoptu pēc tiem, kas atpūtušies, baudot krāsaino rudeni Siguldā.

 

Bērni aktīvi darbojās un aicina ikvienu tūristu - Nemēslot mežā!

 

CETURTĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen!

Sen neesam tikušies! Šodien Siguldas PII "Pīlādzītis" "Kamenīšu" grupas bērni devās nodarbībā dabā un, kā ierasts, arī šoreiz līdzi bijām paņēmuši atkritumu maisus. Ko tik mēs neatradām? Pudeles un papīrus un pat šķiltavas. Vēlamies atgādināt un uzsvērt - Pirms došanās dabā, padomā, kur likt savus pārpalikumus! Neesi kā viņi - tie, kas visu izmētā!