Arī Kuldīgas PII "Cīrulītis" laiž piedzīvojumos

15.04.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Labdien, Cūkmen! Sveicieni pavasarī no Kuldīgas PII "Cīrulītis" Padures pagasta Deksnē. Esam aktīvi darbojušies un turpinàsim to darīt, lai apgūtu jaunas zināšanas kà rūpēties un saudzēt mūsu mīļo dabu.  Nosūtam Tev fotogrāfijas no mūsu pavasara apkārtnes sakopšanas talkas. 

 

OTRĀ ZIŅA

 

Kuldīgas PII "Cīrulītis" Padures pagasta Deksnē "Mārītes" grupai pastaigas laikā ir liela interese par Dabu. Mēs varam būt lepni, ka mums ir skudru pūžņi, kurus vērot, varam aptaustīt dažādu koku pumpurus, stumbrus. Mums pašiem ir savs "Kliegšanas akmens", uz kura uzkāpt un izkliegties, kad gribas.  Mēs varam vērot stārķu un pīles ligzdas tuvākajā apkārtnĒ. Mūsu kaimiņiem ir dīķis, kurā dzībo zivis, bērniem ir lieliska iespēja vērot, kā zivis izlec no ūdens, kā peld. Bērni bieži apstājas pie kukaiņu mājas un vēro to dzīvi.

 

TREŠĀ ZIŅA

 

Labdien, Cūkmen! Te atkal "Mārītes" no PII "Cīrulītis" Padures pagasta Deksnē. Mums ļoti patīk Tavas dāvinātās spēles. Prieku sagādā jaukie uzdevumi, zīmējumi un katru dienu iemācamies kaut ko jaunu un atklājam, ko nezinājām. 

 

CETURTĀ ZIŅA

 

Lieliskais draugs Cūkmen! "Mārites" grupa no PII "Cīrulītis"  Padures pagasta Deksnē tik ļoti, ļoti ir iecienījuši Tavu tēlu, ka Tu mums esi visur - gan pie sienas, gan zīmējumos, gan vienkarši darbojoties ar lego klučiem tu esi klāt. Skati pielikumā foto un sapratīsi par ko te stāstu!

 

PIEKTĀ ZIŅA

 

Sirsnīgi sveicieni no "Mārītēm" Kuldīgas PII "Cīrulītis" Padures pagasta Deksnē. 
Cūkmen, tava jautrā deja ir fantastiska. Tā uzjautrina katru bērnu, liek griezties priekpilnā dejā. 

 

SESTĀ ZIŅA

 

"Mārites" Kuldīgas PII "Cīrulītis" Padures pagasta Deksnē ir priecīgas un ar lepnumu var paziņot, ka zina, kā dīgst kartupeļi, kā tie jāstāda, kā jāaprušina, kā jānovāc raža. Un tad pie darba - mazgāt, mizot, rīvēt, cept un galvenais - gardu muti apēst. Bērni aizraujas ar šo pētniecisko darbu ļoti, ļoti. Iesakām arī citiem būt draugos ar kartupeļu audzēšanu. 

 

SEPTĪTĀ ZIŅA

 

Svinam dažādus svētkus. Atzīmējot Mārītēm vārda dienu, bērni paši gatavoja ēdamas mārītes no cepumiem, svaigā siera, tomātiem un olīvēm. 

 

ASTOTĀ ZIŅA

 

Čiekurs... egles, priedes, lapegles. Esam veikuši dažādus eksperimentus ar čiekuru. Ienesot telpā, tas atveras, izliekot uz palodzes, tas aizveras. Ieraugam sēkliņas, kuras izkrīt no čiekura. Ņemam podu ar zemi un sējam sēkliņas zemē - gaidīsim, kas izaugs. 


Pastaigas laikā pievēršam uzmanību lapeglei un tās skaistumam - ziediem un tikko plaukstošām skujām. Brīnišķīgi. Bet kāds bērns zina teikt, gardākais šašļiks izcepas uz čiekuru oglītēm. Nu, ko lai saka - laiks tik burvīgs, ka jāpamēģina. 

 

DEVĪTĀ ZIŅA

 

Mārītes grupa vēro lapegli, tās skaistumu, bet gada 100. dienā sējam zirņus, jo sens latviešu ticējums vēsta, ka tad tos neēdīs tārpi.  Bērnudārzs atrodas pie sena parka. Tur aug daudzi ozoli. Zem tiem, protams, zīles. Bērniem liels pārsteigums par to, ka zīles šobrīd dzen asniņus. Liekam zemē un vērosim, kas notiks tālāk. 

 

DESMITĀ ZIŅA

 

Pēc nopietnām, pat ļoti nopietnām sarunām, kam jāatrodas mežā, bet kam atkritumu tvertnē, Kuldīgas PII "Cīrulītis" "Mārītes" grupa devās mācību ekskursijā uz Kuldīgas komunālo saimniecību, lai uzzinātu daudz jauna un interesanta. Mēs varam būt lepni, ka bērni saudzē dabu un rūpējas par to, lai tai nesāpētu sirsniņa.